Kennismaking


Jolanda de Jong

Mijn naam is Jolanda de Jong en ik ben sinds augustus 1993 de trotse eigenaresse van mijn gelijknamige bedrijf Schoonheidssalon Jolanda de Jong.

Het werken met mensen is altijd al mijn passie geweest. Ik vind het reageren van de huid onder mijn handen iedere keer weer fantastisch. Het is fascinerend om te zien hoe bijvoorbeeld een rode huid kalmeert, een bleke huid meer kleur krijgt of een doffe huid weer opgefrist wordt en meer glans gaat vertonen.

Voor mijn tijd als schoonheidsspecialiste ben ik 9 jaar werkzaam geweest als apothekersassistente.

Door deze combinatie zal je bij een bezoek aan de salon dan ook opvallen dat ik, wat mijn adviezen voor thuis betreft, niet alleen op de tekst aan de voorkant van de verpakking let, maar vooral op de achter- of onderkant waar met kleine lettertjes de ingrediëntenlijst beschreven staat. Dit bepaalt voor mij de werking van een verzorgingsproduct.

Ik word altijd erg enthousiast als ik mensen mag begeleiden door middel van behandelingen en thuisverzorging. Om zo samen daadwerkelijk tot huidverbetering en/of –genezing te komen.


Jij kiest, ik adviseer!


Kennis van de huid, zowel van binnen als van buiten, vind ik heel belangrijk. Al die tijd als schoonheidsspecialiste ben ik mij dan ook blijven ontwikkelen.

In het prille begin heb ik na het behalen van het basis diploma Schoonheidsspecialiste diverse cursussen maquilage/visagie gedaan en ben indertijd als geregistreerde ANBOS schoonheidsspecialiste voornamelijk bezig geweest met de huidverzorgende behandelingen en make-up.

Sinds juli 2008 ben ik in het bezit van de Voorgezette Opleiding Schoonheidsspecialiste met als specialisaties:
- acne (erkend door zorgverzekeraars)
- bindweefselmassage
- lymfedrainage
- pincements massageOm aan te kunnen tonen dat ik als VO (Voortgezette Opleiding) gediplomeerde schoonheidsspecialiste ook de kwaliteiten bezit van de huidige MBO-4 Allround Schoonheidsspecilist heb ik in 2011 meegedaan aan een EVC (Erkennen van eerder of elders Verworven Competenties) traject. In juni 2011 mocht ik dit diploma van zowel het Vitalis College Breda als het Branchediploma van het Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging in ontvangst nemen.

Om mijn kennis op peil te houden en te zorgen dat mijn specialisaties bij de ANBOS geregistreerd kunnen blijven, moet ik iedere drie jaar verplichte nascholing volgen.

Naast de ervaring ben ik mijzelf blijven ontwikkelen door het volgen van cursussen, het bijhouden van vakliteratuur, beurs- en congresbezoeken, enz.

Vanaf oktober 2020 sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Schoonheidsspecialisten in Nederland. Schoonheidsspecialiste is een vrij beroep. Dit betekent dat iedereen in Nederland zomaar een schoonheidssalon kan beginnen. Om de kwaliteit te waarborgen is sinds 1 oktober 2020 het SKIN register in werking getreden, waarbij gewerkt wordt met een accreditatie systeem. ANBOS is de vakorganisatie die de belangen van de gediplomeerde schoonheidsspecialisten behartigt terwijl het SKIN register aantoont dat de verworven competenties up-to-date zijn!