Bindweefselmassage


Bindweefsel komt in het hele lichaam voor en dus ook in de huid. De bindweefsellaag van de huid is zelfs een hele belangrijke laag als het om o.a. de stevigheid en de conditie van de huid gaat.

Bindweefselmassage is een dieptemassage. Het doel van bindweefselmassage is het stimuleren van de processen welke plaats vinden in het bindweefsel van de huid waardoor de kwaliteit van de huid sterk verbetert. De huid krijgt een stralender en jonger aanzien, de stevigheid en structuur wordt verbeterd en de opname van de producten wordt bevorderd.


Zo worden o.a. de cellen die de collagene- en elastine vezels in de huid aanmaken geprikkeld. De collagene- en elastine vezels zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Verder worden afvalstoffen en verklevingen losgemaakt en de balans in het bindweefsel wordt hersteld.

Resultaat:
Een strakkere en stevigere huid!


Naast deze bindweefselvezels bevindt zich ook een tussenstof in de bindweefsellaag die bepalend is voor de viscositeit. Deze tussenstof bevat o.a. Hyaluron dat een sterk vochtbindend vermogen heeft. De kwaliteit van de tussenstof beïnvloed de ligging van de vezels. Rimpels ontstaan bijvoorbeeld door een verschuiving van de vezels in de tussenstof. Verder zorgt het er ook voor dat o.a. de zenuwen en bloedvaten, die daar doorheen lopen, op de juiste manier hun prikkels door kunnen geven en de opname, het transport en uitwisseling voor een tal van belangrijke stoffen als zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen goed kan verlopen.


De bindweefsellaag bevindt zich tussen de opperhuid en de spieren. Je zou dus kunnen zeggen dat het bindweefsel het communicatiesysteem is tussen de opperhuid (de bovenste huidlaag) en de inwendige organen van de mens.

Bindweefselmassage wordt toegepast in kuurverband of in een gezichtsbehandeling om het huidverbeterende vermogen te ondersteunen.

Een bindweefselmassage kan tot mooie resultaten leiden bij bijvoorbeeld rimpels, huidverslapping, acne, onregelmatige pigmentatie, vale en vermoeide huid, littekens of cellulitis (sinasappelhuid).Wil jij weten welke massage technieken het meest geschikt zijn voor jouw huid en welke behandelingen daar voor nodig zijn?

Doe dan de quiz en ik neem zo snel mogelijk contact met jou op.