Lymfedrainage


Lymfedrainage is een zeer rustgevende massage die veel stress uit het lichaam laat wegvloeien. Stress verlaagt de werking van ons afweersysteem waardoor bijvoorbeeld huidproblemen als o.a. acne, rosacea, eczeem, enz. zich makkelijker aan de oppervlakte kunnen manifesteren.

Of dat een wond niet goed en/of mooi geneest na bijvoorbeeld een ingreep van een ooglidcorrectie en er een litteken ontstaat dat niet zo mooi en/of hinderlijk is.

Vanwege het rustgevende effect kan het ook heel goed ingezet worden bij hoofdpijn veroorzaakt door vaatverwijding (vasculaire hoofdpijn) of bij andere chronische pijn aandoeningen.


 

Het lymfestelsel speelt een belangrijke rol bij de vochthuishouding, het immuunstelsel en de afvoer van afvalstoffen in het lichaam. Bij huidproblemen helpt het bijvoorbeeld om de afvalstoffen van ontstekingseiwitten beter af te voeren.

Lymfedrainage kan volgens diverse methodes uitgevoerd worden. Ik pas de lymfedrainage van Dr. Vodder toe. Dit is een massage die de lymfestroom beïnvloed en hierdoor de afvoer van vocht en afvalstoffen bevordert. 


Lymfedrainage behandelingen kunnen ondersteund worden met lymfetaping. Lymfetaping zorgt dat de druk in het bindweefsel vermindert door daar meer ruimte te creëren waardoor het genezingsproces gunstig beïnvloed wordt.

Lymfetaping kan ook nog toegepast worden bij oude littekens. Een combinatie met de pincements massage techniek versterkt het resultaat.


Hoe werkt lymfedrainage bij wondgenezing?

Na een cosmetische ingreep of bij een ontsteking is het daaronder liggende weefsel beschadigd en als reactie hierop ontstaat vocht in het weefsel (oedeem). Afvalstoffen worden minder snel afgevoerd en de lymfevaten kunnen makkelijk verstopt raken. Er kan dan een litteken ontstaan dat niet zo mooi en/of hinderlijk is. Verkleefde littekens ontstaan als de bindweefselvormende cellen geen of onvoldoende prikkels krijgen om een mooi en sterk litteken te vormen. Deze cellen zullen dan geen onderscheid maken tussen bindweefsellagen en alles aan elkaar verbinden. Er ontstaat dan keloïd. Lymfedrainage helpt het lichaam om een mooie aaneenschakeling van nieuwe lichaamscellen te creëren. Het voorkomt verklevingen. De aanmaak van nieuwe lymfevaatjes wordt bevorderd en het normaliseert de samenstelling van de tussenstof in het bindweefsel waarin zich o.a. Hyaluron bevindt dat een sterke vochtbinder is voor de huid.
Wil jij weten welke massage technieken het meest geschikt zijn voor jouw huid en welke behandelingen daar voor nodig zijn?

Doe dan de quiz en ik neem zo snel mogelijk contact met jou op.