Pincementsmassage


Pincementsmassage is een serie van kort prikkelende knijptechnieken in verschillende uitvoeringen en sterktes. De behandeling kan zowel oppervlakkig als diep worden gegeven. Diverse probleemhuiden hebben veel baat bij deze massagetechniek.

De techniek is erop gericht om de doorbloeding in de bovenste huidlagen gunstig te beïnvloeden wat ook een positief effect heeft op de vochthuishouding van de huid, het bindweefsel, de bloedvatwanden, de werking van de klieren en de chemische huidhouding. De zenuwuiteinden in de huid worden geprikkeld waardoor de huidspanning en huidfuncties genormaliseerd worden. Het bindweefsel verbetert, de huid wordt steviger en herstelt zich. De huid komt in balans en er treed huidverbetering op doordat de huid weer tot rust komt.


De pincementsmassage is ontwikkeld door een Franse arts Dr. Jacquet voor de Dermatologie in zijn instituut.

De behandeling is effectief bij acne, vroegtijdige huidveroudering, couperose, rosacea, een verstoorde vochthuishouding, ongelijke pigmentatie, vale huid, litteken behandeling of bijvoorbeeld een onderkin veroorzaakt door verslapt bindweefsel.

Het is een massage die heel goed gecombineerd kan worden met de bindweefselmassage. Uit deze combinatie is ook de huidverbeterende gezichtsmassage ontstaan. De massage kan zelfstandig in kuurvorm gegeven worden of plaatselijk, daar waar de huid extra aandacht nodig heeft, tijdens huidverjongende en huidverbeterende gezichtsbehandelingen.

Wil jij weten welke massage technieken het meest geschikt zijn voor jouw huid en welke behandelingen daar voor nodig zijn?

Doe dan de quiz en ik neem zo snel mogelijk contact met jou op.