Tele'way


Op de huid kunnen ook bepaalde goedaardige kleine huidafwijkingen of huidoneffenheden voor komen die je als cosmetisch storend of hinderlijk kan ervaren.

Hiermee worden onder andere de volgende huidafwijkingen bedoeld:

- Gesprongen rode adertjes of Teleangiëctasieën
- Bloedblaasjes of Cherry angioma’s
- Steelwratjes of Fibromen
- Ouderdomswratten of Verruca Seborrhoica
- Pigmentvlekken als ouderdomsvlekken oftewel levervlek of Lentigo Solaris
- Vetknobbeltjes of atheroomcyste
- Bultjes door vergrote talgklieren of Talgklierhyperplasie
- Andere goedaardige onregelmatigheden in de huid*

 


Pigmentvlekken en wratjes

Pigmentvlekken en wratjes kunnen op de lange termijn terug keren. Bij het behandelen van pigmentvlekken zijn ook huidverbeterende gezichtsbehandelingen aan te bevelen om terugkeer te vertragen.

Couperose

Deze zichtbare rode adertjes komen vooral voor bij een huid met Couperose of Rosacea. De wandjes van de bloedvaatjes zijn verslapt. Hierdoor raken ze verwijd en kunnen de klepjes in de wandjes van de haarvaatjes niet meer goed functioneren. Er blijft bloed in de adertjes staan waardoor ze als duidelijk vergrote adertjes in de huid te zien zijn. Of ze kunnen gaan lekken. Bij dit laatste vertoont de huid in de omgeving van de rode adertjes ook een diffuse roodheid. Deze diffuse roodheid kan iets verminderen na een Tele’way behandeling, maar effectiever is het om dit, naast een Tele’way behandeling, ook met een huidverbeterende gezichtsbehandeling aan te pakken en de juiste huidverzorgingsproducten voor thuisgebruik. Daarnaast worden er ook adviezen gegeven voor het mijden van mogelijke triggerende factoren voor flushes. Paarse verkleuring van de huid is niet meer weg te krijgen!

Nieuwvorming van adertjes

De huid is in staat om ook weer nieuwe bloedvaatjes aan te maken. De neus is het gebied in het gezicht waarbij dit proces het grootste is.

Rosacea

Bij een huid met Rosacea komen ook kleine tot grotere ontstekinkjes voor in het rode huidgebied. Een rosacea huid wordt niet met het Tele’way apparaat behandeld zolang er nog ontstekingen aanwezig zijn. De voorkeur voor de behandeling van een huid met Rosacea gaat uit naar het behandelen met huidverbeterende gezichtsbehandelingen van Prescription en/of een medisch product.

Contra indicatie

Er zijn aandoeningen waarbij een Tele’way behandeling sowieso niet toegestaan is. Denk aan o.a. diabetes, mensen met een pace maker, enz. Vraag bij twijfel eerst om advies!

Nabehandeling

Voor alle behandelingen met het Tele’way apparaat geldt een nabehandeling van desinfecteren en 2 x per dag aanbrengen van een High Colour Inflame crème gedurende maximaal 1 week.

Andere aandoeningen

* Bij andere, dan in dit artikel genoemde huidoneffenheden, zal er ook eerst een arts moeten worden geraadpleegd. Met toestemming daarvan kunnen de goedaardige onregelmatigheden verwijderd worden.


Een rustiger ogende huid door minder storende huidoneffenheden!


Triggerende factoren

Triggerende factoren voor het ontstaan van flushes (tijdelijk optredende roodheid) zijn o.a.:

- hete voeding en drank
- sterk gekruid voedsel
- alcohol
- emoties
- hete of koude omgevingstemperaturen
- wind- en zonlichtexpositie
- geneesmiddelen zoals corticosteroïden